Egészségesebb és olcsóbb élelmiszerek jöhetnek a digitalizáció révén

2024. november 6., szerda 10:23
Budapest Nemzeti Közleménytár

Budapest, 2024. november 6., szerda - A digitalizáció radikálisan átalakítja a magyar mezőgazdaságot, elősegítve a fenntarthatóbb és költséghatékonyabb termelést.

Az új technológiák bevezetésével a gazdák precíziós eszközöket használhatnak, amelyek minimalizálják a vegyszerek és műtrágyák környezeti terheit. Török Zoltán, az Agrárközösség ügyvezetője hangsúlyozta: tudatos gazdálkodással a termékek egészségesebbek és olcsóbbak lehetnek, így szélesebb kör számára válhatnak elérhetővé. Molnár Márton, a Precíziós üzletág vezetője szerint 2030-ra az adatalapú gazdálkodás lesz a mezőgazdasági versenyképesség kulcsa. Kiadó: Cube-Élmény Kft. ------------------------------------------------------------------- A Nemzeti Közleménytár oldalán található közlemények nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a közlemény beadója a felelős. A közlemények forrásmegjelöléssel (NKT) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Az NKT szolgáltatással kapcsolatban további információt az nkt@dunamsz.hu elektronikus levelező címen kaphat.