Mindenki nézzen körül a konyhaszekrényben!
Budapest, 2024. december 13., péntek - Ezt javasolják az egyik jótékonysági akció szakemberei, mert a statisztikák azt mutatják, hogy a magyarok évente fejenként 65-70 kg élelmiszert dobnak a szemétbe.
Ez az adat valamivel jobb, mint az EU átlag, amely 90 kg körül mozog. Az élelmiszerek jelentős része megmenthető lenne, ha jobban odafigyelnénk. A Mikulásgyár azt javasolja, nézzünk körül a konyhában, melyek azok a lejáratközeli termékek, amelyeket már biztos, hogy nem fogyasztunk el az ünnepek alatt. Ezeket érdemes átadni egy karitatív akciónak, amely az adományokat rászoruló családoknak juttatja el még karácsony előtt. A Mikulásgyár december 21-ig tart nyitva – olvasható a közleményben. Kiadó: A-Z Whow Kft. ------------------------------------------------------------------- A Nemzeti Közleménytár oldalán található közlemények nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a közlemény beadója a felelős. A közlemények forrásmegjelöléssel (NKT) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Az NKT szolgáltatással kapcsolatban további információt az nkt@dunamsz.hu elektronikus levelező címen kaphat.