Erdélyi étel lett az év fogása

2025. május 6., kedd 9:01
Budapest Nemzeti Közleménytár

Budapest, 2025. május 6., kedd - Székelyföldi csapat, a farkaslaki Kotyogó Étterem séfjei nyerték a "Magyarország étele 2025" versenyt.

Balázs Hunor és Laczkó Szilárd Botond a "Kun földeken barangolva" nevű, kizárólag helyi alapanyagokból készült fogásukkal arattak sikert. Az étel pirított bárányroládból, paszternákpüréből, csicseriborsó fasírtból és narancsos répakrémből áll. "Minden hozzávalót 50 kilométeres körzetből szereztünk be, helyi termelőktől, a báránytól a Hargitához köthető erdei mogyoróig" - emelte ki Balázs Hunor séf. A győztes étel receptjét június 4-én Szakácsfelvonulás keretében mutatják be a Parlamentnél. Kiadó: Cube-Élmény Kft. ------------------------------------------------------------------- A Nemzeti Közleménytár oldalán található közlemények nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a közlemény beadója a felelős. A közlemények forrásmegjelöléssel (NKT) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Az NKT szolgáltatással kapcsolatban további információt az nkt@dunamsz.hu elektronikus levelező címen kaphat.