Nyári hőség a konyhában: klímával csökkenthető a hőterhelés
Budapest, 2025. július 3., csütörtök - A nyári hőség idején a konyhai klímaberendezés nem luxus, hanem hatékony megoldás lehet a főzés közbeni hő- és páraterhelés csökkentésére - hangsúlyozza Lipták András, a Gree légkondicionálók műszaki szakértője.
A modern klímák nemcsak hűtenek, hanem páramentesítenek és akár friss levegőt is bejuttathatnak a helyiségbe. A rendszeres karbantartás és a megfelelő berendezés kiválasztása különösen fontos a magas hőmérséklet és zsíros levegő miatt. Ipari konyhákba légcsatornás rendszerek, kisebb terekbe halk, falra szerelhető klímák javasoltak. A klímaberendezés így nemcsak komfortot, hanem egészségesebb környezetet is ad. Kiadó: Cube-Élmény Kft. ------------------------------------------------------------------- A Nemzeti Közleménytár oldalán található közlemények nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a közlemény beadója a felelős. A közlemények forrásmegjelöléssel (NKT) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Az NKT szolgáltatással kapcsolatban további információt az nkt@dunamsz.hu elektronikus levelező címen kaphat.