Meghívó a "Fermentálj a hosszú életért!" receptverseny díjátadójára

2025. szeptember 26., péntek 13:09
Budapest Nemzeti Közleménytár

Budapest, 2025. szeptember 26., péntek - A "Fermentálj a hosszú életért!" receptverseny díjátadóján bemutatkoznak a pályázók, és a nyertes recepteket is meg lehet kóstolni

A Kor Kontroll Társaság, a Magyar Elhízástudományi Társaság és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége október 11-én 10 órakor tartja rendhagyó- immunrendszerünk erősítéséért kiírt - receptversenye a "Fermentálj a hosszú életért!" díjátadó ünnepségét. A remek receptek felülmúlták a zsűri várakozását, pályázóink Budapestről, Szentendréről, Tatabányáról, Mezőkovácsházáról, Győrből, Miskolcról és még sok-sok vidéki városból küldték be receptjeiket. A pályázók között akad háziasszony, újságíró, dietetikus, táplálkozáskutató, egészségfejlesztő, olyan cégvezető, aki bélrendszeri betegségének kikúrálása után hivatalosan is a fermentálással foglakozik, de ügyvéd is. A magyar gasztrokultúrát floridai receptek is színesítik, így például a fermentált citrom lila hagymával. A nyertes receptek: rétes kovászolt lilakáposztával, rumos, narancsos, mazsolás gluténmentes kovászos kuglóf, fermentált harmónia/ fermentált citrom, narancs, meggy, hal / fermentált szusi variáció, fermentált céklalében marinált tojás, lila édesburgonya saláta, nyers, fermentált ‚tökfőzelék’, újhagymás & gombás selyemkrém, fermentált fussili tészta, uborkahéj-menta ital, káposztás harcsa- bármelyik étterem menüsorában helyet kaphatnának. Díjátadónkon az érdeklődők megkóstolhatják pályázóink győztes receptjeit is. Fellép: Dévai Nagy Kamilla és tanítványai Helyszín: Magnet Bank Székház / Budapest Andrássy út 98. A kóstolóval összekötött díjátadóra szeretettel várjuk a média képviselőit is! Kiadó: Kor Kontroll Társaság ------------------------------------------------------------------- A Nemzeti Közleménytár oldalán található közlemények nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a közlemény beadója a felelős. A közlemények forrásmegjelöléssel (NKT) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Az NKT szolgáltatással kapcsolatban további információt az nkt@dunamsz.hu elektronikus levelező címen kaphat.