2024. szeptember 10., kedd 15:42

Rétvári Bence: kettős mérce, hogy Brüsszel megállítaná a migránsbuszokat

A kettős mérce újabb példája, hogy Brüsszel polgármestere szerint nekik jogukban áll megállítani a migránsbuszokat a belga határon, de Magyarországnak gigabírságot kell fizetnie, amiért megállítja az illegális migránsokat a magyar határon - olvasható a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárának keddi Facebook-bejegyzésében.

Rétvári Bence a mandiner.hu-n megjelent írásra reagált, amely szerint Brüsszel polgármestere bepánikolt attól a magyar döntéstől, hogy Brüsszelbe szállítanák a migránsokat.

Egyben felszólította a belga miniszterelnököt, hogy tartóztassa fel a migránsszállító buszokat.

"Polgármester úr, álljon ki a magyar határvédelem jogszerűsége mellett, és akkor a brüsszeli polgárok is nagyobb biztonságban lesznek!"

- fogalmazott bejegyzésében Rétvári Bence.

A hírportál azt írja: Brüsszel polgármestere, Philippe Close X-oldalán kemény üzenetet küldött Magyarországnak és egyben a belga miniszterelnöknek.

"Az EU soros elnökségét betöltő magyar kormány nem riad vissza a provokációtól. Felhívom Alexander De Croo figyelmét arra, hogy blokkolja ezeket a buszokat a belga határon. Meddig tűrjük még a provokációkat egy általunk támogatott ország részéről" – fogalmazott a lap szerint a polgármester.

Egyben idézik Orbán Balázsnak, a miniszterelnök politikai igazgatójának a nyilatkozatát: "Philippe Close X-bejegyzésben panaszkodott a Röszkéről Brüsszelbe tartó migránsbuszokra, és megkérte a belga miniszterelnököt, hogy tartóztassa fel az egyébként szabályosan közlekedő járatokat. Emlékeztetnénk Brüsszel polgármesterét, hogy nem Magyarország, hanem a brüsszeli elit az, aki a bevándorláspárti és a nyitott határokat ösztönző politikájával menekültek millióit hívta meg Európába".

"Sajnos úgy tűnik, hogy ez az elit a döntései következményei elől már inkább megfutamodna, mintsem szembenézne azokkal " - fogalmazott. Európának nemcsak felelős vezetésre, de szigorúbb határvédelemre és bevándorláspolitikára van szüksége, amelyre a magyar modell jó példával szolgál – mondta a lap szerint Orbán Balázs.


Borítókép: Budapest, 2023. október 13. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszél a Bakondi Györggyel, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadójával az illegális bevándorlás aktualitásairól újságíróknak adott nyilatkozatukon a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2023. október 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd

illegális bevándorlás
Rétvári Bence
Brüsszel
A Magyar Távirati Irodát 1881-ben alapították. Működését az Országgyűlés biztosítja.

Árvíz Vonal

Telefon: 06 80 204-240


Ha szeretne többet látni, regisztráljon az mti.hu-ra!

Minden regisztrált felhasználó 10% értékű levásárolható kupont kap az MTVA TV Maci-boltban!

Ha szeretne még több tartalmat látni, látogassa meg a hirado.hu oldalát!