2024. szeptember 11., szerda 18:16

Drót László: nő a területvédelmi erők szerepe

Erősödik a területvédelmi erők szerepe a közeljövőben, minden nemzetnek van már tapasztalata ebben, ezeket igyekeznek megosztani egymással a Moonstar 2024 többnemzeti harcászati gyakorlat során – mondta a Magyar Honvédség Területvédelmi Erők Parancsnokságának parancsnoka szerdán a Veszprém vármegyei Hajmáskéren, a központi gyakorló- és lőtéren tartott hadgyakorlat sajtónapján.

Nemzetközi harcászati gyakorlat Hajmáskéren
Hajmáskér, 2024. szeptember 11. Magyar tartalékos katonák a Moonstar 2024 többnemzeti harcászati gyakorlaton Hajmáskér közelében 2024. szeptember 11-én. MTI/Vasvári Tamás

Drót László emlékeztetett: az elmúlt hét évben kezdődött meg Magyarországon és a környező országokban is a területvédelmi erők felállítása. Kiemelte, hogy a lengyelektől a területvédelmi rendszerek építésével kapcsolatosan tanulhat a Magyar Honvédség sokat a gyakorlaton, ők pedig a kiképzési módszertan egyes elemeit vehetik át.

Nemzetközi harcászati gyakorlat Hajmáskéren
Hajmáskér, 2024. szeptember 11. Drót László, a Magyar Honvédség Területvédelmi Erők Parancsnokság parancsnoka a Moonstar 2024 többnemzeti harcászati gyakorlaton Hajmáskér közelében 2024. szeptember 11-én. MTI/Vasvári Tamás

A parancsnok hozzátette: a katonák más nemzetek fegyvereivel, eljárásaival ismerkednek meg. A gyakorlaton részt vesznek horvát, szlovén és cseh megfigyelők is.

Megemlítette, hogy a Moonstar 2024 "első felvonásaként" a Magyar Honvédség az Egyesült Államokkal közösen lövészetet hajtott végre az év elején.

A helyszínen kiadott sajtóanyagban azt írták: a szeptember 2. és 13. között tartott gyakorlaton 190 magyar, lengyel és szlovák területvédelmi tartalékos vesz részt.

Nemzetközi harcászati gyakorlat Hajmáskéren
Hajmáskér, 2024. szeptember 11. Szlovák tartalékos katona a Moonstar 2024 többnemzeti harcászati gyakorlaton Hajmáskér közelében 2024. szeptember 11-én.. MTI/Vasvári Tamás

A gyakorlat célja, hogy összekovácsolja az alegységeket, felmérjék a katonák felkészültségét, képességeiket, valamint meghatározzák a további kiképzési követelményeket.


Borítókép: Hajmáskér, 2024. szeptember 11. Szlovák tartalékos katona a Moonstar 2024 többnemzeti harcászati gyakorlaton Hajmáskér közelében 2024. szeptember 11-én.. MTI/Vasvári Tamás

Drót László
területvédelem
harcászati gyakorlat
A Magyar Távirati Irodát 1881-ben alapították. Működését az Országgyűlés biztosítja.

Árvíz Vonal

Telefon: 06 80 204-240


Ha szeretne többet látni, regisztráljon az mti.hu-ra!

Minden regisztrált felhasználó 10% értékű levásárolható kupont kap az MTVA TV Maci-boltban!

Ha szeretne még több tartalmat látni, látogassa meg a hirado.hu oldalát!