2024. szeptember 12., csütörtök 16:15

Átadták a Junior Prima Díjat színház-, film- és táncművészet kategóriában

Öt fiatal művésznek ítélték oda az idén a Junior Prima Díjat színház-, film- és táncművészet kategóriában.

Átadták a Junior Prima Díjat színház-, film- és táncművészet kategóriában
Budapest, 2024. szeptember 12. Mészöly Anna (bal6), Borsi-Balogh Máté (bal7), Márkus Luca (bal8) és Kovács Tamás (bal9) színművészek, valamint Nagy Ilka Janka vágó (bal10), a Junior Prima Díj színház-, film- és táncművészet kategória díjazottjai, illetve Ginzer Ildikó, az MBH Bank standard kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese, díjátadó (bal4), továbbá Rudolf Péter színész, a Vígszínház igazgatója (bal1), Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja (bal2), Orlai Tibor színházi producer (bal3), Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója (bal5) és Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos (bal11), a díjat odaitélő zsűri tagjai a díjátadón az MBH Bank székházában 2024. szeptember 12-én. MTI/Bruzák Noémi

Az idén négy színművész, Borsi-Balogh Máté, az Örkény István Színház, Kovács Tamás, a székesfehérvári Vörösmarty Színház, Márkus Luca, a Vígszínház és Mészöly Anna, a Miskolci Nemzeti Színház tagja, valamint Nagy Ilka Janka vágó érdemelte ki az elismerést.

A díjjal, amely pénzjutalommal is jár, azokat a harminc év alatti művészeket jutalmazzák, akik korosztályuk legjobbjai között is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak.

Az elismerést a kategória társalapítója, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős vezérigazgató-helyettese, Ginzer Ildikó adta át a csaknem ötven jelölt közül kiválasztott öt művésznek a csütörtöki budapesti díjátadó ünnepségen.

Hangsúlyozta: ez a díj a tehetség, a szorgalom, az elkötelezettség elismerése és a jövő ünneplése is.

A díjazottak munkája közös kulturális örökségünk gazdagításához, közös jövőnk építéséhez is hozzájárul - mondta.

Átadták a Junior Prima Díjat színház-, film- és táncművészet kategóriában
Budapest, 2024. szeptember 12. Kovács Tamás, a székesfehérvári Vörösmarty Színház művésze, miután átvette a Junior Prima Díj színház-, film- és táncművészet kategória díját az MBH Bank székházában 2024. szeptember 12-én. MTI/Bruzák Noémi

Ginzer Ildikó kiemelte: "Szükségünk van közös értékekre, közös élményekre és olyan emberekre, akik meg tudják fogalmazni mindannyiunk érzéseit, gondolatait, kreatív és innovatív formában. Szükségünk van a művészetre, a művészekre".

"A korábbi évekhez hasonlóan továbbra is büszke támogatói vagyunk a Junior Prima Díj színház-, film- és táncművészeti kategóriájának" - fogalmazott, hozzáfűzve: mindhárom művészeti ág jelentősége alapvető az emberi tapasztalat gazdagításában, a kreatív gondolkodás ösztönzésében és a közösségek összekapcsolásában.

Az MBH Bank felkérésére színházak, szakmai és érdekképviseleti szervezetek 49 jelöltet állítottak ebben az évben.

Átadták a Junior Prima Díjat színház-, film- és táncművészet kategóriában
Budapest, 2024. szeptember 12. Mészöly Anna, a Miskolci Nemzeti Színház művésze, miután átvette a Junior Prima Díj színház-, film- és táncművészet kategória díját az MBH Bank székházában 2024. szeptember 12-én. MTI/Bruzák Noémi

Közülük választotta ki a hattagú zsűri - Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja, Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos, Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója, Oberfrank Pál színész-rendező, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, Orlai Tibor színházi producer és Rudolf Péter színész-rendező, a Vígszínház igazgatója - azt az öt fiatal tehetséget, akik kiérdemelték a Junior Prima címet.

A Prima Primissima életre hívói 2007-ben döntöttek úgy, hogy önálló díjjal jutalmazzák azokat a fiatal, harminc év alatti fiatal tehetségeket, akik korosztályukon belül a jók között is a legjobbak. A kiemelkedő teljesítményt nyújtók a minden évben odaítélt Junior Prima Díjat vehetik át. A színház-, a film- és a táncművészetben tevékenykedők közül a zsűri által elismerésre kiválasztott fiatal tehetségeket a kategória mecénása, az MBH Bank támogatja.

A Junior Prima Díjat színház-, film- és táncművészet kategóriában 2024-ben tizenhatodik alkalommal adták át, az idei jutalmazottakkal együtt már 116 fiatal magyar tehetségnek ítélték oda az elismerést.


Borítókép: Budapest, 2024. szeptember 12. Mészöly Anna (bal6), Borsi-Balogh Máté (bal7), Márkus Luca (bal8) és Kovács Tamás (bal9) színművészek, valamint Nagy Ilka Janka vágó (b10), a Junior Prima Díj színház-, film- és táncművészet kategória díjazottjai, illetve Ginzer Ildikó, az MBH Bank standard kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese, díjátadó (bal4), továbbá Rudolf Péter színész, a Vígszínház igazgatója (bal1), Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja (bal2), Orlai Tibor színházi producer (bal3), Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója (bal5) és Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos (bal11), a díjat odaitélő zsűri tagjai a díjátadón az MBH Bank székházában 2024. szeptember 12-én. MTI/Bruzák Noémi

Junior Prima Díj
kultúra
filmszínház
A Magyar Távirati Irodát 1881-ben alapították. Működését az Országgyűlés biztosítja.

Árvíz Vonal

Telefon: 06 80 204-240


Ha szeretne többet látni, regisztráljon az mti.hu-ra!

Minden regisztrált felhasználó 10% értékű levásárolható kupont kap az MTVA TV Maci-boltban!

Ha szeretne még több tartalmat látni, látogassa meg a hirado.hu oldalát!