2024. szeptember 24., kedd 11:11

Európa-liga - Brüsszelben kezdi meg főtáblás szereplését a Ferencváros

A belga Anderlecht otthonában kezdi meg szerda este szereplését a magyar bajnok Ferencváros a labdarúgó Európa-liga alapszakaszában.

A zöld-fehérek történetük egyik legnagyobb európai kupasikerüket éppen a brüsszeli csapattal szemben érték el, 1995 augusztusában a Bajnokok Ligája selejtezőjében Zoran Kuntic góljával idegenben 1-0-ra győztek, majd az Üllői úti visszavágón 1-1-es döntetlen született, aminek köszönhetően a Ferencváros első magyar csapatként bejutott a sorozat csoportkörébe.

Az FTC tavaly a Konferencia-liga csoportkörében is szembe került belga riválissal, akkor a Genk elleni párharc mindkét összecsapása döntetlenre végződött.

A Ferencváros 1990-ben az UEFA Kupában az Antwerpennel találkozott, idegenben gól nélküli döntetlent ért el, otthon pedig 3-1-re győzött, azaz története során még sosem kapott ki belga csapattól a nemzetközi kupaporondon.

Az 1983-ban UEFA Kupa-győztes Anderlecht háza táján finoman szólva sincs minden rendben, hiszen a Dinamo Minszk ellen megnyert selejtezős párharc augusztus 29-én rendezett visszavágója óta lejátszott négy meccsen nyeretlen a gárda, három döntetlen és egy vereség a mérlege, ráadásul háromszor még gólt sem szerzett.

Ennek eredményeképpen a múlt héten menesztették posztjáról a dán Brian Riemer vezetőedzőt, aki 2022 december óta ült a kispadon. A helyére ideiglenesen a mindössze 36 éves David Hubert került, és Charleroi elleni gól nélküli döntetlennel kezdett.

Ezen az összecsapáson az Anderlecht-szurkolók már a klubvezetés ellen is tüntettek, ugyanakkor a Ferencváros elleni meccs egy nemzetközi kupasorozat nyitófordulójában új lendületet adhat a brüsszeli csapatnak.

Európa-liga - A Ferencváros sajtótájékoztatója
Brüsszel, 2024. szeptember 24. Pascal Jansen vezetőedző a Ferencváros labdarúgócsapatának sajtótájékoztatóján a brüsszeli Lotto Parkban 2024. szeptember 24-én. A csapat másnap a brüsszeli Anderlecht ellen lép pályára az Európa-liga alapszakaszának nyitókörében. MTI/Kovács Tamás

A Ferencváros a holland Pascal Jansen irányításával még százszázalékos a bajnokságban, és a kupában is továbbjutott, ráadásul két mérkőzés után úgy tűnik, hogy az új igazolás, a brazil Matheus Saldanha komoly erősítést jelent.

A találkozó 21 órakor az osztrák Julian Weinberger sípjelére kezdődik, a mérkőzést az M4 Sport, az m4sport.hu, valamint a Nemzeti Sportrádió és a Kossuth Rádió is élőben, ingyen, regisztráció nélkül közvetíti.


Borítókép: Brüsszel, 2024. szeptember 24. Pascal Jansen vezetőedző (szemben jobb2) a Ferencváros labdarúgócsapatának edzésén a brüsszeli Lotto Parkban 2024. szeptember 24-én. A csapat másnap a brüsszeli Anderlecht ellen lép pályára az Európa-liga alapszakaszának nyitókörében. MTI/Kovács Tamás

Európa-Liga
Ferencváros
Anderlecht
A Magyar Távirati Irodát 1881-ben alapították. Működését az Országgyűlés biztosítja.

Árvíz Vonal

Telefon: 06 80 204-240


Ha szeretne többet látni, regisztráljon az mti.hu-ra!

Minden regisztrált felhasználó 10% értékű levásárolható kupont kap az MTVA TV Maci-boltban!

Ha szeretne még több tartalmat látni, látogassa meg a hirado.hu oldalát!